Mικρά κεκάκια αμυγδάλου (financiers)


Αυτά τα κεκάκια είναι φτιαγμένα με τη γαλλική συνταγή των financiers, μόνο στο σχήμα αλλάζουν. Είναι εξαιρετικά αφράτα και ιδιαιτέρως γευστικά. Τα πρωτότυπα financiers έχουν σχήμα μακρόστενο σαν τουβλάκι που το λες και ράβδο χρυσού, αν το δεις διαφορετικά. Βλέπετε τα είχε πρωτοφτιάξει ένας ζαχαροπλάστης που είχε πελάτες χρηματιστές και ήθελε με αυτό τον τρόπο να τους δείξει πόσο πλούσια ήταν η γεύση τους. Εγώ τους έδωσα σχήμα καρδιάς και οβάλ με έντονες μύτες γιατί μου αρέσουν καλύτερα έτσι. Τους πρόσθεσα και μερικές πινελιές σοκολάτας γάλακτος κι έτσι η αμυγδαλάτη γεύση τους έγινε ιδανική συντροφιά στον Veranda Blend από τα  Starbucks.
Ο πρώτος καφές της ημέρας για πολλούς είναι ανάγκη και η παρέα δεν του είναι πάντα απαραίτητη. Ωστόσο ο καφές όπως το κρασί και τα αποστάγματα έχει δικά του γευστικά χαρακτηριστικά, ανάλογα την ποικιλία, την προέλευση, το καβούρδισμα, το άλεσμα και τον τρόπο που παρασκευάζεται. Κι εφόσον η γεύση, τα αρώματα, το σώμα, η οξύτητα τους αλλάζει, τότε ο κάθε καφές αναζητά το κατάλληλο σύντροφο να σταθεί δίπλα του στο φλιτζάνι, έτσι ώστε ο ένας να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του άλλου και να τους βγαίνει σωστά η εξίσωση: Γουλιά + μπουκιά = μέγιστη απόλαυση!


Υλικά για 25-30 κομμάτια

  • 4 ασπράδια αβγών
  • 135γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50γρ. αλεύρι
  • 55γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα
  • 135γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 50γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια των αβγών με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα που θα στέκεται καλά.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με την πούδρα αμυγδάλου και μετά τα ενσωματώνετε στην μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μετά ενσωματώνετε και το λιωμένο βούτυρο να γίνει μια λεία ζύμη.
  3. Μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβετε τη ζύμη μέσα σε φορμάκια.
  4. Ψήνετε στους 180οC στον αέρα ή στους 190οC στις αντιστάσεις για 15 λεπτά, ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
  5. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Με ένα κουταλάκι παίρνετε λιωμένη σοκολάτα και διακοσμείτε τα κεκάκια με γραμμές ακανόνιστες. Αφήνετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί εντελώς η σοκολάτα πριν τα μεταφέρετε σε πορσελάνινο σκεύος που θα τα διατηρήσει τρυφερά ως το τελευταίο. 
                               
Πηγή: www.sweetly.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι