Shakerato

Shakerato

Υλικά για έναν καφέ:

Για το Shakerato:

·       Δύο δόσεις espresso από τον Starbucks Espresso Roast (κλασική επιλογή espresso) ή Kenya  (για μια εξωτική γεύση με μοναδικές νότες)
·       ½ κουταλιά της σούπας απλό σιρόπι

Για την γλυκιά κρέμα:

·       1 κουτί ζαχαρούχου γάλακτος
·       1 κούπα γάλακτος πλήρες ή ημίπαχο 

Οδηγίες:

      1. Γεμίστε το σέϊκερ για κοκτέιλ με πάγο.


      2. Προσθέστε τον espresso και το σιρόπι.


      3.  Ανακινήστε έντονα για περίπου 20-30 δευτερόλεπτα.

      4.  Σουρώστε και ρίξτε σε ένα ποτήρι.



                5. Προσθέστε στο τέλος τον αφρό του.


                6. Προσθέστε αν θέλετε γλυκιά κρέμα.



Για την γλυκιά κρέμα:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το γάλα. Το ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5-10 λεπτά  ώστε να γίνει ομοιογενής. Το βγάζετε από το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει. Το διατηρείτε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 2-3 εβδομάδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο