Πώς να φτιάξετε κρύο καφέ
Μάθετε πώς να
φτιάχνετε ένα δροσιστικό ρόφημα χρησιμοποιώντας μια καφετιέρα με έμβολο
Ο κρύος καφές
είναι απολαυστικός όλο τον χρόνο και μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες μας, αλλά
καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η δημοτικότητα του εκτοξεύεται στα ύψη.
Εκτός από το… σύνηθες υπόλοιπο του καφέ φίλτρου που μας…
περιμένει συνήθως στην καφετιέρα μας ο κρύος καφές, όταν παρασκευάζεται σωστά,
δεν είναι μόνο ένα δροσιστικό ρόφημα, αλλά και μια ξεχωριστή gourmet επιλογή που μπορούμε να απολαύσουμε με
παρέα ή χωρίς, ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
Πρόταση για ποικιλία καφέ: Kenya ή Ethiopia
Ιδανικό άλεσμα: για καφετιέρα με έμβολο (french press) / σαν το θαλασσινό αλάτιΔιπλασιάστε την ένταση: Χρησιμοποιείστε διπλή δόση καφέ: 4 κουταλιές της σούπας καφέ (20γρ.) για κάθε 180ml νερού καθώς η ένταση του κρύου διαφέρει από αυτή του ζεστού.
Χρόνος παρασκευής στην καφετιέρα με έμβολο: 4 λεπτά, χρησιμοποιείστε το χρονόμετρο του τηλεφώνου σας για να είστε σίγουροι.
Βήματα:
Ζεστάνετε το νερό σε σημείο βράσης και προσθέστε το στον καφέ μέσα στην
καφετιέρα με έμβολο, ανακατέψτε και αφήστε το έμβολο για 4 λεπτά, πριν το
πιέσετε.
Σερβίρετε τον σε πάγο: Ετοιμάστε τον
καφέ και τοποθετήστε τον σε μια κανάτα με πάγο. Καθώς λιώνει πάγος, αναμειγνύεται
με τον καφέ, επιτυγχάνοντας μια τέλεια ισορροπία τόσο στην ένταση όσο και στη
γεύση. Εάν η θερμοκρασία αγγίξει τους βαθμούς θερμοκρασίας δωματίου, θα χαθεί η
φρεσκάδα και η γεύση του. Προσωποποιείστε τον: Προσθέστε γάλα, απλό σιρόπι, μία φέτα φρούτου ή μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας.
Συμβουλή #1:
Για την Παρασκευή κρύου καφέ, επιλέξτε πλούσια, μεσαίου σώματος ποικιλία καφέ με ελαφριά δόση φρούτων και υψηλή οξύτητα. Οι καφέδες από την Αφρική είναι ιδανικοί.
Συμβουλή #2:Για την Παρασκευή κρύου καφέ, επιλέξτε πλούσια, μεσαίου σώματος ποικιλία καφέ με ελαφριά δόση φρούτων και υψηλή οξύτητα. Οι καφέδες από την Αφρική είναι ιδανικοί.
Ρίξτε τον ζεστό καφέ αμέσως αφού ετοιμαστεί στον πάγο σε μία κανάτα ή ένα γυάλινο ποτήρι. Το λιώσιμο του πάγου διασφαλίζει την κατάλληλη αραίωση για την ιδανική ένταση του κρύου καφέ.
Συμβουλή #3:
Ταιριάζει τέλεια και η γεύση του κρύου καφέ απογειώνεται αν προσθέσετε μία φέτα λεμονιού, πορτοκαλιού ή ακόμα και γκρέιπφρουτ ανά ποτήρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου