Συνταγή για Καφέ με Κανέλα
Ένας απλά γευστικός τρόπος για να
δώσετε περισσότερη γεύση στον καφέ σας!
Βάζοντας δύο ξύλα κανέλας στην καφετιέρα με έμβολο
(Γαλλική πρέσα) προσθέτετε την κατάλληλη ποσότητα μπαχαρικών στον αγαπημένο σας
καφέ. Εδώ μπορείτε να δείτε την σωστή αναλογία κανέλας – καφέ για το ιδανικό
αποτέλεσμα.
5. Σερβίρετε στην αγαπημένη σας
κούπα και απολαύστε τον καφέ σας.
Συστατικά:
·
226 γραμμάρια καφέ (δοκιμάστε τον Starbucks Veranda Blend)
·
2 ξύλα κανέλας, κομμένα στα δύο
·
680 γραμμάρια ζεστό νερό (αφού έχει φτάσει σε σημείο
βρασμού)
Οδηγίες: Βάλτε τον αλεσμένο καφέ στην Γαλλική πρέσα (2 κουταλιές της σούπας
για κάθε 177 ml νερό). Προσθέστε τα κομμένα ξύλα κανέλας. Ρίξτε το
ζεστό νερό στην πρέσα και βεβαιωθείτε ότι το νερό έχει καλύψει τον καφέ και τα
κομμάτια κανέλας. Βάλτε το έμβολο στη θέση του (στο στόμιο) χωρίς να το πιέσετε
προς τα κάτω. Περιμένετε 4 λεπτά και μετά απαλά πιέστε το έμβολο προς τα κάτω
μέχρι το πάτο της πρέσας. Σερβίρετε και απολαύστε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου