Πολλά χέρια «αγγίζουν» μια κούπα καφέ
Πολλά χέρια «αγγίζουν»
μια κούπα καφέ
Την
επόμενη φορά που θα απολαμβάνετε μία γουλιά του αγαπημένου σας καφέ, σκεφθείτε / αναλογιστείτε για λίγο το αξιοθαύμαστε
ταξίδι που έχει κάνει ο καφές για να φτάσει στα δικά σας χέρια.
Ενώ
ο καφές έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο, περισσότερο από το 90% των κόκκων καφέ
καλλιεργείται στις αναπτυσσόμενες χώρες στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την
Αφρική / Αραβία και την Ασία / Ειρηνικό. Σε αυτή την ισημερινή περιοχή του
πλανήτη, γνωστή ως «Ζώνη του Καφέ», περισσότεροι από 25 εκατομμύρια αγρότες
εξαρτώνται βιοποριστικά από την καλλιέργεια καφέ.
Χρειάζονται περίπου 9 μήνες κατά μέσο όρο για έναν
πράσινο καρπό καφέ να ωριμάσει και να γίνει κόκκινος.
Με
την φροντίδα και ενασχόληση περισσότερων από 300.000 καλλιεργητών καφέ.
Πολλά
χέρια συλλέγουν και αλέθουν σε μύλο τους κόκκους καφέ.
Καλλιεργητές
καφέ δαπανούν δεκάδες ώρες για να απλώσουν τους κόκκους καφέ, ώστε να
στεγνώσουν ομοιόμορφα.
Τα
μέλη της ομάδας Starbucks
που καβουρδίζουν τους κόκκους καφέ έχουν τουλάχιστον 15ετή εμπειρία στον χώρο.
Ο
καφές ελέγχεται και δοκιμάζεται μέχρι 8 φορές πριν συσκευαστεί.
Ο
καφές έχει ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στην κούπα σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου