Shakerato
Shakerato
Υλικά για έναν καφέ:
Για
το Shakerato:
· Δύο
δόσεις espresso από
τον Starbucks Espresso Roast (κλασική επιλογή espresso) ή Kenya (για μια εξωτική γεύση με μοναδικές νότες)
· ½
κουταλιά της σούπας απλό σιρόπι
Για
την γλυκιά κρέμα:
· 1
κουτί ζαχαρούχου γάλακτος
· 1
κούπα γάλακτος πλήρες ή ημίπαχο
Οδηγίες:
1. Γεμίστε το σέϊκερ για κοκτέιλ με πάγο.
2. Προσθέστε τον espresso και το σιρόπι.
3. Ανακινήστε έντονα για περίπου 20-30
δευτερόλεπτα.
4. Σουρώστε και ρίξτε σε ένα ποτήρι.
5. Προσθέστε στο τέλος τον αφρό του.
6. Προσθέστε αν θέλετε γλυκιά κρέμα.
Για την γλυκιά κρέμα:
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το
ζαχαρούχο γάλα μαζί με το γάλα. Το ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για
περίπου 5-10 λεπτά ώστε να γίνει
ομοιογενής. Το βγάζετε από το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει. Το διατηρείτε σε
ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 2-3 εβδομάδες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου