POUR OVER: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΡΥΟ)



Την προηγούμενη Παρασκευή βρισκόμουν στα Starbucks – όπου είχα στήσει το καθιερωμένο μου #coffice, δηλαδή γραφείο σε καφετέρια – και προσπαθούσα να ελέγξω το χάος των e-mails μου.
Με την άκρη του ματιού μου είδα αυτό το λευκό αξεσουάρ για παρασκευή καφέ και σχεδόν αυτόματα το πήρα από το ράφι και πήγα κατευθείαν στους μπαρίστες για να μάθω πως λειτουργεί. Το ίδιο απόγευμα ήμουν στο σπίτι και έκανα πειραμτισμούς με το pour over μου!
Πρόκειται για τον πιο απλό τρόπο παρασκευής καφέ που το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φίλτρο και ζεστό νερό. Ο τρόπος εκχύλισης του καφέ ονομάζεται pour over και είναι ιδανικός και για κρύο καφέ με παγάκια. Γίνεται απευθείας μέσα στο ποτήρι και έτσι δεν χρειάζεται να λερώσεις κανένα άλλο σκεύος!



Πως κάνουμε τη μέθοδο Pour Over:
  1. Ξεκινάμε από τη σωστή επιλογή καφέ που είναι αλεσμένος και με το σωστό τρόπο.  Προτείνω να δοκιμάσεις τον Pike Place που θα βρεις στα Starbucks, σίγουρη επιλογή (δοκιμασμένη) με γεύση που έχει νότες σοκολάτας και ξηρών καρπών. Είναι τέλειος και για iced pour over!
  2. Επιλέγουμε το σωστό άλεσμα. Όταν πάρεις τον καφέ σου είναι σημαντικό να ζητήσεις από τους baristas των Starbucks να σου αλέσουν τον καφέ για χάρτινο φίλτρο. Πρόκειται για σχετικά λεπτοαλεσμένο καφέ με υφή σαν αυτή της κρυσταλλικής ζάχαρης.
  3. Bρέχουμε το φίλτρο. Με λίγο ζεστό νερό βρέχουμε ελαφρά το χάρτινο φίλτρο. Αυτή η διαδικασία θα δώσει στον καφέ μας πιο καθαρή γεύση.
  4. Προσοχή στο μέτρημα! Επειδή είναι καλοκαίρι και σίγουρα θες παγωμένο καφέ οι σωστές αναλογίες είναι:  4 κουταλιές της σούπας καφέ (20 γραμμάρια) ανά 180 ml ζεστού νερού, δηλαδή περίπου 3/4 ενός φλιτζανιού (για να το υπολογίσεις με το μάτι αν δεν έχεις ζυγαριά).
  5. Ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό το οποίο μόλις έχει βράσει και γεμίζουμε το φίλτρο μέχρι τη μέση, για να μουσκέψει τον αλεσμένο καφέ. Περιμένουμε 10 δευτερόλεπτα και αφήνουμε τον καφέ να εκχυλιστεί. Αυτή η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στον καφέ να υγρανθεί ομοιόμορφα και να αναπτύξει το άρωμά του.
  6. Ολοκληρώνουμε την εκχύλιση. Προσθέτουμε αργά το υπόλοιπο νερό, ρίχνοντάς το με σύντομες, σταθερές κυκλικές κινήσεις για να καλύψουμε όλο τον αλεσμένο καφέ.
  7. Πάγος στο τέλος. Ρίχνουμε τον έτοιμο καφέ πάνω από τον πάγο για να κρυώσει και σερβίρουμε αμέσως. Μη διστάσετε να ρωτήσετε ότι θέλετε για τον Pour Over εξοπλισμό ή τις ποικιλίες καφέ και το κατάλληλο άλεσμα τους Baristas / Coffee Masters των καταστημάτων Starbucks.
Για να συνοδεύσω τον Iced Pour Over καφέ μου (και για να βγει καλή φωτογραφία για το instagram) έφτιαξα μια πίτα με βερίκοκα! Στην ουσία είναι ένα πολύ απλό κέικ που έχει μέσα βερίκοκα και συνοδεύεται με καταμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα.




Βρες την συνταγή εδώ: 
http://coolartisan.gr/gr/?recipe-post=pourover

Πηγή: www.coolartisan.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι