Τι είναι ο ristretto?




Ο espresso αποτελεί την καρδιά των περισσοτέρων ροφημάτων Starbucks®. Λογικά γνωρίζετε ότι μπορείτε να προσθέσετε όσες δόσεις espresso θέλετε μέσα στον καφέ σας αλλά μάλλον δεν γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ της παραδοσιακής δόσης espresso και της ristretto δόσης.
Ristretto λοιπόν σημαίνει «αυστηρός» στα ιταλικά. Ωστόσο, όταν μιλάμε για καφέ αναφερόμαστε σε μια (αυστηρά) μικρή δοσολογία, που αναφέρεται μόνο στα πρώτα ml μιας πλήρους δόσης espresso που ρίχνει ο barista.





O ristretto φτιάχνεται από τον ίδιο καφέ Starbucks® Espresso Roast που χρησιμοποιείται για τις ολόκληρες δόσεις espresso, αλλά με εκχύλιση λιγότερου ζεστού νερού. Το αποτέλεσμα είναι μια μικρότερη, πιο πλούσια και γεμάτη δόση καφέ με πιο γλυκό και έντονο άρωμα.
Η εκχύλιση είναι ο λόγος που μια ανεπαίσθητη αλλαγή στην τεχνική κάνει μια τόσο σημαντική διαφορά στη γεύση και την υφή του καφέ. Οι δόσεις ristretto περιέχουν ένα πιο γεμάτο και πιο γλυκό καφέ σε σχέση με τις ολόκληρες δόσεις espresso.




Βάλτε τη δική σας προσωπική πινελιά στο ρόφημά σας με την κατάλληλη δόση ristrettο

Το να ζητήσετε δόσεις ristretto, είναι ακόμη ένας τρόπος για να απολαύσετε και να φτιάξετε το ρόφημά μας σύμφωνα με τις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Oι δόσεις ristretto αποτελούν τη βάση για το Ristretto Bianco ρόφημα. Μπορείτε, επίσης, να ζητήσετε να απολαύσετε δόσεις ristretto σε οποιοδήποτε ρόφημα με βάση των espresso. Προτείνουμε να δοκιμάσετε δόσεις ristretto στο Caramel Macchiato, στον Americano και στο παγωμένο Starbucks Doubleshot®.




ΓΝΩΡΙZEΤΕ ΟΤΙ

Άλλος ένας τύπος δόσης espresso είναι ο lungo, που στα ιταλικά σημαίνει μακρύς. Ο barista δημιουργεί έναν καφέ lungo ή «μεγαλύτερη δόση» καφέ αφήνοντας να περάσει περισσότερο ζεστό νερό από την μηχανή του espresso. Ο καφές lungo δεν είναι τόσο δυνατός όσο ο παραδοσιακός espresso ή ο ristretto. Ωστόσο, ο μεγαλύτερο χρόνος εκχύλισης απελευθερώνει περισσότερα αρώματα και δίνει μια λιγότερο γλυκιά γεύση. Όπως ακριβώς και στον ristretto, μπορείτε να ζητήσετε μια lungo δόση για την παρασκευή του αγαπημένου σας ροφήματος στα καταστήματα Starbucks.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι