Γιατί η Starbucks δημιουργεί χαρμάνια από διαφορετικές ποικιλίες καφέ;



Μπορεί να έχετε προσέξει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βρίσκετε στα καταστήματα Starbucks διαφορετικές ποικιλίες καφέ που μπορείτε είτε να αγοράζετε για καφέ στο σπίτι ή το γραφείο ή ως δεύτερη επιλογή καφέ στα ροφήματα που απολαμβάνετε στα καταστήματά μας.  Τι κάνει αυτές τις ποικιλίες τόσο ιδιαίτερες και ξεχωριστές;




Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Καφέδες μοναδικής προέλευση

 
Ένας καφές μοναδικής προέλευσης προέρχεται από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, μία περιφέρεια ή μια χώρα παραγωγής καφέ. Οι κόκκοι καφέ παίρνουν τα ιδιαίτερα  αρώματά τους από το χώμα, το κλίμα και το υψόμετρο που μεγαλώνουν. Καφέδες μοναδικής προέλευσης από χώρες όπως Κένυα, Γουατεμάλα και Ινδονησία.


Τα Χαρμάνια Καφέ πάνε ένα βήμα πιο πέρα

        Τα χαρμάνια καφέ δημιουργούνται από τον συνδυασμό ποικιλιών καφέ από διαφορετικές χώρες, περιοχές και τύπο καβουρδίσματος που αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες γεύσεις και αρώματα που δεν συναντώνται στους καφέδες μοναδικής προέλευσης. Η τέχνη και η επιστήμη της ανάμειξης περιλαμβάνει ενδελεχή πειραματισμό για την ανάμειξη κόκκων καφέ από διαφορετικές περιοχές, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη αναλογία κάθε ποικιλίας καφέ και τελικά μέσα από το καβούρδισμα να αναδυθούν τα επιθυμητικά χαρακτηριστικά τους. Οι Coffee Masters της Starbucks διακρίνονται για την οξυμένη περιέργεια τους που τους ωθεί είναι σε μια συνεχή αναζήτηση για να βρίσκουν ολοένα και περισσότερους διαφορετικούς και συνάμα εξαιρετικούς συνδυασμούς. Χρησιμοποιούν τρεις κύριες προσεγγίσεις για τη δημιουργία εμπνευσμένων χαρμανιών καφέ. 

1.       Ανάδειξη χαρακτηριστικής γεύσης μιας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής
       O  Starbucks® House Blend αποτελεί το πρώτο χαρμάνι που δημιουργήσαμε το 1971. Το χαρμάνι αυτό με κόκκους καφές από τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής, διακρίνεται για την ισορροπημένη γεύση του με ιδιαίτερες νότες ξηρών καρπών και κακάο, χαρακτηριστικό γνώρισμα των καφέδων από την Λατινική Αμερική.  Άλλα χαρακτηριστικά της περιοχής αυτής, είναι η αναζωογονητική οξύτητα, το μεσαίο σώμα και το καθαρό τελείωμά τους. 
 2.       Συνδυασμός ιδιοτήτων / χαρακτηριστικών από διαφορετικές περιοχές για ένα ισορροπημένο χαρμάνι
       O δημοφιλής μας καφές Caffè Verona® λεγόταν κάποτε 80/20 χαρμάνι. Ο καφές αυτός αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους μας, που τελικά του δώσαμε το όνομα της πόλης Βερόνα, μιας Ιταλικής πόλης συνώνυμης με το σαιξπηρική ιστορία αγάπης. Γνωστό για το υφή σκούρου κακάο, αυτό το χαρμάνι με γεμάτο σώμα δημιουργείται από ποικιλίες καφέ από τρεις περιοχές καλλιέργειας καφέ: Λατινική Αμερική, Αφρική και Ινδονησία. Είναι ένας πολύπλοκος καφές που διαθέτει διαφορετικά στρώματα αρωμάτων, αντί για μία κυρίαρχη γεύση

3. Ανάδειξη γεύσεων που συνδέονται με μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου

       Το χαρμάνι Three Region Blend όπως ακριβώς αναφέρεται και στη συσκευασία του έχει δημιουργηθεί για να μας καλωσορίζει στην εποχή της ανανέωσης, της άνοιξης με έναν καφέ που είναι τόσο πλούσιος και ζωντανός όπως αυτή. Ξεχωριστός συνδυασμός κόκκων καφέ και από τις τρεις περιοχές της ζώνης του καφέ (Λατινική Αμερική, Αφρική / Αραβία και Ασία / Ειρηνικό). Αυτό το χαρμάνι  αποτελεί την επιτομή και την τέλεια συντροφιά για μια απολαυστικά ηλιόλουστη μέρα, με νότες λουλουδιών, εσπεριδοειδών (κίτρου) και βοτάνων και μέτριο σώμα.  Αντίστοιχα, τα εορταστικά πολυεθνικά χαρμάνια μας, που είναι διαθέσιμα μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, με κόκκους καφέ από  τη Σουμάτρα, και την Ασία / Ειρηνικό Ωκεανό και Λατινική Αμερική, έχουν δημιουργηθεί ως ωδή στις γλυκές και πικάντικες γεύσεις που προσδίδουν στην εορταστική περίοδο μια γλυκιά και λαμπερή θαλπωρή.

   Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα των βασικών μας χαρμανιών, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα για τη δημιουργία ακόμη περισσότερο ευφάνταστων ποικιλιών καφέ. Ενώ οι καφέδες μοναδικής προέλευσης διακρίνονται από τον τόπο καταγωγής τους, τα χαρμάνια δίνουν τη δυνατότητα για νέα επίπεδα πολυπλοκότητας γεύσης και ποικιλίας αρωμάτων. Δοκιμάστε τα όλα και γευτείτε την ιστορία τους σε κάθε γουλιά.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι