Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι

Ένα τέλειo πάντρεμα γλυκιάς σοκολάτας και καραμέλας με δύο πινελιές αλατιού!


Μάθετε πώς να φτιάχνετε τη δική σας κούπα πικάντικης και συνάμα γλυκού Café au Lait ή καφέ με γάλα στο σπίτι.
1.     Ξεκινήστε βάζοντας σιρόπι μόκας στην κούπα σας.

2.     Προσθέστε μια πρέζα χοντρού αλατιού.

3.     Αντί για espresso, ρίξτε ζεστό καφέ φίλτρου και ανακατέψτε καλά.

4.     Προσθέστε γάλα, κρύο ή ακόμα καλύτερα ζεστό.

5.     Γαρνίρετέ το με σαντιγί, νιφάδες καραμέλας και πασπαλίστε με λίγο αλάτι. Σερβίρετε και απολαύστε τον.

Συστατικά:
·       177 ml ζεστό καφέ φίλτρου
·       3 κουταλιές της σούπας σιρόπι μόκας
·       Θαλασσινό χοντρό αλάτι (fleur de sel)
·       ½ κούπα γάλα της επιλογής σας
·       Σαντιγί
·       Νιφάδες καραμέλας
Οδηγίες:
Ξεκινήστε βάζοντας το σιρόπι μόκας και μια πρέζα αλατιού στην κούπα σας. Αντί για espresso, προσθέστε ζεστό καφέ φίλτρου και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το γάλα, κρύο ή ακόμη καλύτερα ζεστό. Γαρνίρετε με σαντιγί, νιφάδες καραμέλας και λίγο αλάτι. Σερβίρετε και απολαύστε.

Συμβουλή: Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει και με καφέ που έχει ήδη γεύση καραμέλας για  τους λάτρεις της καραμέλας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο