Πώς να φτιάξετε κρύο καφέ



Μάθετε πώς να φτιάχνετε ένα δροσιστικό ρόφημα χρησιμοποιώντας μια καφετιέρα με έμβολο




Ο κρύος καφές είναι απολαυστικός όλο τον χρόνο και μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες μας, αλλά καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η δημοτικότητα του εκτοξεύεται στα ύψη.

Εκτός από το… σύνηθες υπόλοιπο του καφέ φίλτρου που μας… περιμένει συνήθως στην καφετιέρα μας ο κρύος καφές, όταν παρασκευάζεται σωστά, δεν είναι μόνο ένα δροσιστικό ρόφημα, αλλά και μια ξεχωριστή gourmet επιλογή που μπορούμε να απολαύσουμε με παρέα ή χωρίς, ανά πάσα στιγμή της ημέρας.


Πρόταση για ποικιλία καφέ: Kenya ή Ethiopia
Ιδανικό άλεσμα: για καφετιέρα με έμβολο (french press) / σαν το θαλασσινό αλάτι
Διπλασιάστε την ένταση: Χρησιμοποιείστε διπλή δόση καφέ: 4 κουταλιές της σούπας καφέ (20γρ.) για κάθε  180ml νερού καθώς η ένταση του κρύου διαφέρει από αυτή του ζεστού.
Χρόνος παρασκευής στην καφετιέρα με έμβολο: 4 λεπτά, χρησιμοποιείστε το χρονόμετρο του τηλεφώνου σας για να είστε σίγουροι. 

Βήματα: Ζεστάνετε το νερό σε σημείο βράσης και προσθέστε το στον καφέ μέσα στην καφετιέρα με έμβολο, ανακατέψτε και αφήστε το έμβολο για 4 λεπτά, πριν το πιέσετε.
Σερβίρετε τον σε πάγο: Ετοιμάστε τον καφέ και τοποθετήστε τον σε μια κανάτα με πάγο. Καθώς λιώνει πάγος, αναμειγνύεται με τον καφέ, επιτυγχάνοντας μια τέλεια ισορροπία τόσο στην ένταση όσο και στη γεύση. Εάν η θερμοκρασία αγγίξει τους βαθμούς θερμοκρασίας δωματίου, θα χαθεί η φρεσκάδα και η γεύση του.
Προσωποποιείστε τον: Προσθέστε γάλα, απλό σιρόπι, μία  φέτα φρούτου ή μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας. 


Συμβουλή  #1:
Για την Παρασκευή κρύου καφέ, επιλέξτε πλούσια, μεσαίου σώματος ποικιλία καφέ με ελαφριά δόση φρούτων και υψηλή οξύτητα. Οι καφέδες από την Αφρική είναι ιδανικοί. 
Συμβουλή #2:
Ρίξτε τον ζεστό καφέ αμέσως αφού ετοιμαστεί στον πάγο σε μία κανάτα ή ένα γυάλινο ποτήρι. Το λιώσιμο του πάγου διασφαλίζει την κατάλληλη αραίωση για την ιδανική ένταση του κρύου καφέ.
Συμβουλή #3:
Ταιριάζει τέλεια και η γεύση του κρύου καφέ απογειώνεται αν προσθέσετε μία φέτα λεμονιού, πορτοκαλιού ή ακόμα και γκρέιπφρουτ ανά ποτήρι.  




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι