5 απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με το καβούρδισμα του καφέ

 5 απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις 
σχετικά με το καβούρδισμα του καφέ



Εσείς ρωτήσατε… οι ειδικοί των Starbucks απαντούν!

Ενώ υπάρχουν πολλά βασικά στοιχεία που συντελούν στην τέλεια παρασκευή καφέ, ένα από τα ποιο σημαντικά είναι το καβούρδισμα. Έτσι, για να σιγουρευτούμε ότι θα φτιάχνεις την τέλεια κούπα καφέ κάθε φορά,  ζητήσαμε από τον ειδικό μας, Aaron Robinson, να απαντήσει σε κάποιες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το καβούρδισμα. Ο Aaron, μοιράζεται μαζί μας κάποια στοιχεία από την αλχημεία και την τέχνη του καβουρδίσματος όπως παραδείγματος χάριν πως  επηρεάζει τη γεύση του καφέ ανάλογα με τον χρόνο, καθώς κα τη φιλοσοφία της Starbucks σχετικά με το καβούρδισμα.
Γιατί ο πιο καβουρδισμένος καφές έχει τη γεύση του καμένου;
Ο σκούρος καβουρδισμένος καφές ουσιαστικά καβουρδίζεται περισσότερο προσδίδοντάς του με αυτόν τον τρόπο μια ισχυρότερη γεύση.
Ποια είναι η φιλοσοφία του καβουρδίσματος της Starbucks;
Η Starbucks πιστεύει ότι ο κάθε κόκκος καφέ χρειάζεται ένα μοναδικό προφίλ καβουρδίσματος για να αποδώσει την μέγιστη δυνατή γεύση του. Κάθε ποικιλία καφέ χρειάζεται ένα μοναδικό προφίλ καβουρδίσματος που αναδεικνύει απόλυτα το άρωμα, την οξύτητα, το σώμα και τη γεύση του αρμονικά.
Γιατί η Starbucks ξεκίνησε να καβουρδίζει πιο ελαφριά καφέδες ;
Η Starbucks διαθέτει πάνω από 45 χρόνια εμπειρία στο καβούρδισμα του καφέ. Όταν αποφασίσαμε να διευρύνουμε τις επιλογές των καταναλωτών μας, βασισμένοι στην πολυετή εμπειρία μας δημιουργήσαμε και μια πιο ελαφριά / ξανθή επιλογή όπως το χαρμάνι  Starbucks® Veranda Blend®.
Αληθεύει ότι οι πιο απαλά καβουρδισμένοι καφέδες (ξανθοί) καφεΐνη;
Ισχύει, αλλά η διαφορά στην περιεκτικότητα σε καφεΐνη είναι τόσο μικρή και πιθανότατα να μην καταλάβετε τη διαφορά, είτε απολαμβάνετε ένα απαλά καβουρδισμένο καφέ σε σύγκριση με έναν σκουροκαβουρδισμένο καφέ.
Πείτε μας ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων   καβουρδίσματος;
Απαλά (ξανθοί) καβουρδισμένοι καφέδες: Αισθητά πιο ανοιχτόχρωμοι  κόκκοι καφέ. Διαθέτουν μεγαλύτερη οξύτητα με ένα πιο ελαφρύ σώμα.
Μεσαίου καβουρδίσματος καφέδες: Σε πιο σκούρες αποχρώσεις από τους απαλά καβουρδισμένους καφέδες. Καθώς έχουν καβουρδιστεί περισσότερη ώρα τείνουν να έχουν πιο πλούσιο σώμα, προσφέροντας μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στο άρωμα και τη γεύση.
Σκουροκαβουρδισμένοι καφέδες. Διαθέτουν πολύ πιο σκούρο χρώμα και έχουν μια αισθητά λιπαρή επιφάνεια. Έχουν συνήθως μια πιο έντονη γεύση, με πλούσιο σώμα και λιγότερη οξύτητα.
Αν θέλετε να μάθετε ποιος τύπος καβουρδίσματος ταιριάζει στη δική σας γευστική παλέτα, ζητήστε τη βοήθεια των  barista των Starbucks καταστημάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι