Καφές και παγωτό: το τέλειο ζευγάρι


Καφές και παγωτό : το τέλειο ζευγάρι



Η έμπνευση μας για τα ροφήματα καφέ μας με βάση το παγωτό
Καφές και παγωτό. Παγωτό και  καφές. Δεν είμαι σίγουρη αν θα μπορούσα να αγαπήσω δύο πράγματα περισσότερο από αυτά τα δύο. Η Coffee Master της Starbucks Lillian Ontiveros γνωρίζει πολύ καλά γιατί πράγμα μιλάω.
«Είναι απλά δύο εξαιρετικά συστατικά που διαθέτουν καλή γεύση το κάθε ένα ξεχωριστά αλλά όταν τα βάζεις μαζί…το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό» μας λέει.
Η Lillian και η ομάδα της είχαν μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή (ας γελάσουμε!) για να αναπτύξουν μια ποικιλία ροφημάτων καφέ με βάση το παγωτό τα οποία παρουσιάστηκαν στο Starbucks Reserve Roastery κατάστημα (πρότυπο κατάστημα με χώρο Καβουρδίσματος & Αίθουσα Γευσιγνωσίας στο Σιάτλ) τον Ιούνιο 2016.
«Μου αρέσει να δημιουργώ. Το να έχω τη δυνατότητα να συμπεριλάβω τις δημιουργίες μου στο μενού του Roastery καταστήματος, αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», είπε η Lillian.
Η  τετραετής partner (εργαζομένη)  ξεκίνησε ως barista στο Orange County στην Καλιφόρνια. Μετακόμισε στο Σιάτλ το 2015 με τις ελπίδες να εργαστεί στο Roastery κατάστημα. Αλλά, μέσα σε λίγους μήνες, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει την Ομάδα  Καινοτομίας  Τροφίμων και Ποτών της Starbucks (Starbucks Food & Beverage Concept Innovation).
Ένα από τα πρώτα έργα που ανέλαβε αποτελούσε το λανσάρισμα ροφημάτων καφέ με βάση το παγωτό. Συνεπώς, έπρεπε να πίνει καφέ και να τρώει παγωτό σε καθημερινή βάση. Για την δουλειά της.  Η Lillian αξιοποίησε την τεχνογνωσία της στον καφέ, ώστε να διασφαλίσει ότι τα τελικά ροφήματα θα αναδείκνυαν τα ξεχωριστά αρώματα και γεύσεις, της κάθε  μίας ποικιλίας καφέ Starbucks Reserve®.
«Θέλαμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι συμπληρώναμε αρμονικά τις κατάλληλες γευστικές νότες και αρώματα που διαθέτει ο καφές» τόνισε η Lillian. «Δοκιμάσαμε αναρίθμητους διαφορετικούς συνδυασμούς καφέ με παγωτό και  αποκλείσαμε πολλούς μέχρι να φτάσουμε σε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο μενού μας στο Roastery κατάστημα καθώς και σε καταστήματα Starbucks με Reserve bars στο Σικάγο, την Ουάσιγκτον και το Λος Άντζελες.»

“Ο καφές είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο συστατικό. Μην σκέφτεστε μόνο την υγρή του μορφή. Υπάρχουν τόσες διαφορετικές χρήσεις. Αυτό το γεγονός είναι που κάνει τον καφέ τόσο εκπληκτικό.”  Είπε η Lillian. 
Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ροφήματα καφέ με βάση το παγωτό; Αν ναι, εδώ θα βρείτε κάποιες συμβουλές της Lillian:
·   Προσέξτε τη γεύση: Σκεφθείτε τις γεύσεις που θέλετε να αναδείξετε στον καφέ σας και επιλέξτε το παγωτό με βάση αυτές. Για παράδειγμα, ο Starbucks Caffè Verona® διακρίνεται για την καβουρδισμένη γλυκύτητα και τις νότες του σκούρου κακάο. Η πρόταση της Lillian είναι: Να δοκιμάσετε να τον συνδυάσετε με παγωτό βανίλια, σοκολάτας ή καραμέλας και προσθέστε στην κορυφή τους ένα κομμένο brownie σοκολάτας
· Βρείτε την κατάλληλη ισορροπία: Δεν θέλετε να βάλετε πολύ καφέ γιατί μπορεί να λιώσει τοπαγωτό. Δεν θέλετε να βάλετε πολύ παγωτό γιατί θα καλύψει τη γεύση του καφέ.  Αυτό που χρειάζεται είναι να βρείτε τη χρυσή τομή, την τέλεια ισορροπία των δύο αυτών συστατικών.
·  Επιλέξτε την κατάλληλη παρασκευή καφέ: Σύμφωνα με την Lillian, συμπυκνωμένος cold brew ή ο espresso ταιριάζουν καλύτερα με παγωτό γιατί μπορείς να έχεις μεγάλη γεύση καφέ σε μικρή ποσότητα υγρού. Ο συμπυκνωμένος καφές βοηθά να δημιουργηθεί η επιθυμητή ισορροπία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ CARAMEL MACCHIATO ΟΠΩΣ ΣΤΑ STARBUCKS

Cold Brew ή Iced Americano

Συνταγή για Café au Lait με καραμέλα και αλάτι